Leuk dat je mee wil doen met de WK Poule 2014. Om zeker te zijn van deelname moet het inschrijfgeld betaald zijn voor de start van het toernooi. Op z’n laatst 1 dag voor de start van de eerste wedstrijd en dat is op 12 juni. Is het geld niet ontvangen, dan speel je niet mee. Het inschrijfgeld is 5 euro en kan worden overgemaakt op NL59RABO0324830750 tnv. H.J.A. Rozemuller. Vermeld daarbij duidelijk je naam.

Let op: pas wanneer het geld is betaald, word je overgezet naar de pool en kan je voorspellen! Tot die tijd sta je dus in het andere lijstje; ook al heb je aangegeven voor de pot mee te willen spelen. Geeft bij de betaling op met welke naam je speelt.

Inschrijven gaat dit keer heel simpel. Je kunt via Facebook inloggen of via registratie. Wanneer je het wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord opvragen bij de webmaster, of zelf een nieuwe genereren. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden. Je kan zo vaak mee spelen als je wil.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot de start van het WK 12 juni 22.00 Nederlandse tijd.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. De wedstrijden zijn niet meer te voorspellen. De poule gaat 12 juni 22.00 uur dicht en gaat niet meer open! Let daar op.

Voor de finales geldt de uitslag is de stand na 90 minuten.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij gokvragen (bv. “in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Alleen voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.
Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 1 punten bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

punten
juiste toto-uitslag 2
juiste uitslag 3
goalbonus 1
goalverschilbonus 1
bonusvraag per vraag anders

 

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de webmaster hoe de pot wordt verdeeld.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.